zondag 11 september 2011

De kook

Na de lekkere Chinese lunch zijn we weer terug gelopen naar het hotel en om drie uur stonden we voor het hotel klaar om met z'n allen naar de markt te lopen.
We gingen bijna dezelfde route als we 's morgens zelf al hadden genomen alleen waar we toen rechts de straat overstaken om het parkje in te gaan gingen we nu links een overdekte markt op. Daar wijzen ze ons op de diverse groenten en ingrediënten die we tijdens de workshop gaan gebruiken.
In de 'vlees' afdeling zien we veel verschillende soorten vlees en vis. In de verte zien we ook honden, wij hebben niet de behoefte om dit van dichtbij te gaan bekijken en lopen maar weer snel door. Anderen van onze groep hebben dit wel gedaan en zelfs (stiekem) foto's gemaakt.
Daarna gaan we met de bus naar de kookschool, dit was ook weer een geweldige ervaring. We hebben 5 verschillende gerechten gemaakt en ze zijn allemaal even lekker.
  • gestoomde gevulde groenten
  • gebakken vis in biersaus (Pijiu yu)
  • kip met  cashewnoten
  • groene groenten met knoflook
  • aubergine Yangshuo style 














We hebben 5 recepten gemaakt (en opgegeten).
Na afloop worden we met de bus weer teruggebracht naar het hotel. We drinken nog we op het terrasje voor het hotel en gaan dan weer vroeg naar de kamer. Alles weer inpakken, 's morgens is de wake-up call al om 4:00 uur!! en we moeten om 4:45 uur in de bus zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten